Rozhovory
Martin Hájek • Aktualizováno: 17. 7. 2019 v 10:46 • Rubrika: Rozhovory
Jak fotit jídlo: harmonie všech smyslů podle Marka Kučery
Kulinářská fotografie je na vzestupu, což je dáno hlavně tím, že gastronomie se stala v posledních letech vyloženě společenským fenoménem. Je to vcelku logické, téměř každý rád jí a navíc - jíst prostě musíme. Jelikož fotografie představuje další fenomén současnosti, spojení těchto dvou - na první pohled zcela rozdílných oborů - se přímo nabízí. Jak ale vyfotit skvělé jídlo tak, aby též úžasně vypadalo? To vám poradí špičkový foodfotograf Marek Kučera, garant právě probíhajícího soutěžního kola.
Sdílet na
Přečtěte si také
Technika vhodná k fotografování jídla
MARTIN LUKEŠ • 5. 1. 2024 v 9:28 • RUBRIKA: FOTOPORADNA
Máte rádi černobílé fotografie? - Nefoťte černobíle!
MARTIN LUKEŠ • 26. 11. 2023 v 10:17 • RUBRIKA: FOTOPORADNA
Jak na černobílou fotografii: Míchání kanálů podle Markuse Hartela
MARTIN LUKEŠ • 24. 11. 2023 v 15:00 • RUBRIKA: FOTOPORADNA
Komentáře k článku
Díky tohle jídlo se fotilo samo. Navíc restaurace na houseboatu s francouzskými okny až na zem, takže denní světlo ze všech stran. K ruce navíc šikovný kuchař... co víc si přát :)
Prodejce Megapixel.cz, Martin Lukeš, 14. 2. 2017 |Reagovat
Ten hovězí flank vypadá senzačně. Fotka hezká, ale úprava jídal na talíři ještě lepší. Flank jsem dělal loni na podzim a neměl chybu.
Jaroslav Orlík, 9. 2. 2017 |Reagovat